Ambulante begeleiding

Soms heb je het niet gemakkelijk in het leven. Je maakt dingen mee die je diep raken en waarover je blijft tobben. Je relatie met familie, kinderen of partner loopt stuk. Je verliest je baan, je weet geen uitweg meer en het gaat van kwaad tot erger. Dit zijn enkele voorbeelden van persoonlijke problemen waarbij wij jou kunnen helpen. In overleg met de begeleider van Cintazorg kan de plaats bepaald worden waar en wanneer de afspraak plaatsvindt. Dit kan bij ons op kantoor zijn, maar soms ook bij jou thuis of op een andere plek. Wat je nodig hebt is ons luisterend oor, onze persoonlijke hulp, onze expertise om jouw eigen kracht te ontwikkelen.

Weerbaarheidstraining/agressiebeheersing

Leren opkomen voor jezelf, dat kan lastig zijn. Dat begint op school, maar ook in het dagelijkse leven van vele volwassenen. Wanneer en hoe zeg je ‘nee’ of ‘stop’? Deze vaardigheid kan de kwaliteit van je leven sterk vergroten.

Maar ook het beheersen van je boosheid is een vorm van weerbaarheid, namelijk tegen jezelf. Het is soms gemakkelijk om in je woede iets te doen waar je achteraf veel spijt van hebt. Het is nog veel erger als je daardoor onherstelbare schade of leed aan anderen toebrengt en daarvoor straf verdient.

Opvoedingsondersteuning

De opvoeding van kinderen verloopt niet altijd gemakkelijk. Ouders kunnen te maken hebben met vragen over hoe ze het best ongewenst gedrag van hun kind kunnen veranderen, gewenst gedrag kunnen bevorderen, hoe zij kunnen helpen met angsten, omgaan met scheiding, controle van emoties, ontwikkelen van sociale vaardigheden, antwoorden op puberteitsproblemen. Ouders hebben niet altijd een kant en klaar antwoord op deze problemen. Wij kunnen op dit gebied onze expertise inzetten en hen op weg helpen om deze problemen zelfstandig aan te pakken.

Een specifiek ondersteuningsgebied is de opvoeding tussen twee culturen, de Westerse en de niet-Westerse, van opgroeiende kinderen. Vanuit hun culturele achtergrond staan ouders negatief tegenover sommige zaken, die hun kinderen wel interesseren en waarmee zij graag bezig willen zijn. De pubers kunnen op hun beurt de weerstand van hun ouders niet altijd begrijpen. Het resultaat is opeenvolgende ruzies, oplopende spanningen die voor ouders en kinderen onplezierig zijn. Wij kunnen beide partijen sterker maken om deze interculturele kloof op eigen kracht te overbruggen.